Zaterdag 4 november was ik bij het volledig uitverkochte Tedx event in de Voetnoot in Almere.

Na deze bijzondere middag kwam ik tot de conclusie dat ik;

  • Vaker een bakkie moet drinken
  • Altijd nog kan huilen
  • Zout en zoet heel goed samen gaan
  • Studenten in mijn wijk wil
  • Niet voor zekerheid moet kiezen
  • Drie kwartier langer in bed moet blijven liggen

Als je dit zo onder elkaar ziet staan is het een vreemd rijtje. Het zijn ook slechts flarden uit vijf supermooie verhalen. Maar ik zou de verhalen tekort doen als ik die hier zou samenvatten.

En erger nog, ik zou de vijf sprekers véél te kort doen. Want de sprekers hebben met zoveel passie verteld over hun tiny big change dat je het zelf moet zien en horen. De filmpjes van de tedtalks komen binnenkort online zodat je het zelf kan beleven.

Naast de vijf verhalen van de sprekers had ook de grote rode stip een bijzonder verhaal. Want speciaal voor Tedx Almere is deze stip door de Almeerse wolunie én een heleboel vrijwilligers gemaakt. Een heel proces waar héél veel uren werk inzit. Het hele proces is mooi in beeld gebracht en is ook binnenkort te zien op de site.

Samengevat was het een mooie middag met een goede sfeer, prachtige sprekers en bijzondere verhalen. De sprekers nodigde in de vooraankondiging de bezoekers uit om anders te denken, anders te kijken, anders te ervaren. Ben je nu nieuwsgierig of dat gelukt is en wil je weten hoe ik aan mijn vreemde conclusies kom. Luister en kijk dan naar de tedtalks. Binnenkort te zien op http://tedxalmere.com

Het was voor mij de eerst keer dat ik een Tedx event live heb meegemaakt en ik kan maar met één ding afsluiten… Tot volgend jaar!

Petra Berger

Share This