Tekst: Petra Berger

Het thema van TEDxalmere is dit jaar tiny BIG change. In de aanloop naar 4 november reist de rode stip door de stad om bijzondere verhalen over tiny BIG change te verzamelen. Ik ben benieuwd wat de verhalen zijn.

Door het thema dacht ik uiteraard ook na over mijn eigen tiny BIG Change. In eerste instantie kon ik het niet zo snel bedenken omdat er niets tiny is. Mijn leven zit momenteel namelijk alleen maar vol met BIG changes. Na 47 jaar ben ik verhuisd van de grote stad naar een dorp. En na 26 jaar bij dezelfde werkgever heb ik besloten te vertrekken en nieuwe uitdagingen te zoeken. Dat zijn twee hele grote veranderingen waardoor mijn leven op zijn kop staat.

Hoe meer ik over mijn grote veranderingen nadacht kwam er steeds hetzelfde warme gevoel boven. Ik heb in dit half jaar namelijk zoveel lieve en mooie woorden, kaartjes en appjes ontvangen dat ik er stil van werd. Ik heb mij in een lange tijd niet zo gewaardeerd gevoeld. En dat is eigenlijk jammer. Want de meeste mooie woorden zeggen we pas als het te laat is. Gelukkig heb ik alles in levende lijf gehoord, gelezen en gevoeld.

Ik besefte dat ik zelf ook veel te weinig waardering en complimenten geef. Die bewustwording was er dus maar toen ik de filmpjes van Mo Hersi op zag was de cirkel rond. Mo deelde free hugs uit in Almere. Het was het prachtig om het effect van de free hugs te zien. Alle mensen die de hug kregen liepen lachend verder en de Almere werd steeds een beetje mooier. Zo simpel kan het dus zijn. En dat allemaal gratis en voor niets.

Mijn tiny BIG Change zijn dus de free hugs van Mo Hersi . Vanaf nu zal ik veel meer huggen en veel meer waardering uitspreken en hopen dat ik zo de wereld een beetje mooier maak. Ik ben er van overtuigd dat als we dit allemaal doen het wel goed komt met de wereld. Misschien zal het effect niet meteen een big change worden maar tiny is ook al goed, toch?

Bestel Tickets

 

Share This