Team

Linda Graanoogst

Ik ben Linda Graanoogst, de licentiehouder van TEDx Almere.

Een stad als Almere verdient een inspirerend sprekersevent als TEDx. Onze new town kent veel talent, zowel op gebied van innovatie, als ook op maatschappelijk en cultureel vlak. Te veel expertise en inspiratie blijft mijns inziens nog verborgen, terwijl onze sprekers stiekem een enorme bijdrage leveren aan onze stad en buiten de grenzen van onze gemeente. TEDxAlmere wil inspireren én inwoners, organisaties en bedrijven uit Almere met elkaar in contact brengen. Nieuwe ideeën, samenwerkingen en initiatieven zijn uit vorige edities ontstaan. Als ik daarop terugkijk: kippenvel!

Mijn tiny BIG change? Vorig jaar hadden we een spreker en pianist, die ooit zijn land uitvluchtte. Hij heeft inmiddels op meerdere podia gestaan en wordt nog steeds gevraagd. Teamlid Sylvia en ik besloten na zijn optreden voor TEDxAlmere 2016 hem te ‘adopteren’. We maakten zijn website en brengen hem graag in contact met interessante organisaties.”
Als je wilt weten welke nieuwe ontwikkelingen er in Almere schuil gaan en je wilt jezelf laten verrassen door inspirerende, verfrissende visies, dan is zaterdagmiddag 4 november bij TEDxAlmere jouw moment!

 

Rudy Veraar

Ik ben Rudy Veraar. Samen met Julia Bless ben ik verantwoordelijk voor het selecteren, het begeleiden en coachen van de sprekers. Als trainer op het vlak van communicatie en NLP is het voor mij belangrijk om de sprekers zo goed mogelijk voor te bereiden zodat ze ook echt tot hun recht komen op het podium. Daarnaast ben ik bestuurslid/penningmeester van TEDxAlmere en zorg daarmee voor de financiën van deze Non-profitorganisatie.

TEDxAlmere biedt mensen een fascinerende mogelijkheid om zaken vanuit een ander perspectief te laten zien en horen. Het biedt een podium om  een kleine gedachte met grote impact te verspreiden.

Het horen, voelen en ervaren van het verhaal, dat uit het hart van een spreker komt, vind ik iets prachtigs om mee te maken. Alleen daarom zou een ieder een TEDx-evenement moeten bijwonen.

Mijn eigen tiny BIG change van het afgelopen jaar, is het besef dat een ieder z’n eigen werkelijkheid creëert. Daardoor ben ik als trainer nog beter in staat om in te spelen op de individuele behoefte van mensen zodat zij dit realiseren.

In mijn optiek zijn mensen in staat om meer te creëren dan ze zelf voor mogelijk houden. Door bij te dragen aan TEDxAlmere kan ik een deel van mijn passie vorm geven: “mensen hun werkelijke waarde in het leven te laten ontdekken en benutten”.

José Pieterson

Ik ben José Pieterson en mijn taak als Eventmanager is om te zorgen dat ik overzicht en inzicht heb en hou in de taken en deadlines die alle andere leden hebben. Het centrale punt waar alle informatie verzameld wordt.

Ik vind TEDx niet alleen leuk door de grote diversiteit aan onderwerpen, maar ook doordat er minder bekende sprekers aan het woord komen. Omdat Almere een stad is die veel te bieden heeft, vind ik het extra belangrijk dat er een podium is waarop deze onderwerpen en personen een kans krijgen.

Mijn tiny BIG change is de blijdschap en voldoening die ik ervaar als ik door mijn “simpele” advies: “breng structuur in wat je doet en je creëert rust, overzicht en inzicht” een groot verschil kan maken, nl. een gelukkiger (business)persoon. Dit heeft weer effect op je gezondheid, je gevoelens en je (werk)omgeving.

Als je niet aanwezig bent op 4 november mis je de kans om geïnspireerd te worden door 5 bijzondere mensen. Mensen die vooraf niet direct de bedoeling hadden om een grote verandering te bewerkstelligen, maar door hun overtuiging en geloof in zichzelf tóch die stappen gezet hebben die een grote impact hebben op de mensen, de maatschappij en/of de wereld. Mannen en vrouwen die het waard zijn om gehoord en gezien te worden!

Herbert Prins

Ik ben Herbert Prins en ben in verschillende rollen bij TEDxAlmere betrokken vanaf 2012. Momenteel ben ik bestuurslid en voor de event organisatie manusje van alles. Almere moet de stad van vernieuwing worden. Kennis is delen en daar helpt TEDx wat mij betreft aan mee. Dit jaar organiseer ik ook het pre-event  TEDxAlmere: tiny BIG changes, de filmeditie.

Voor mij is elke dag weer een tiny BIG change. Ik verwacht dat iedereen die op 4 november naar TEDxAlmere komt, een unieke kans en volop inspiratie krijgt voor een BIG change.

 

Petra Berger

Mijn naam is Petra Berger en ben dit jaar de blogger van TEDx almere

TEDxAlmere spreekt mij aan omdat het een enthousiaste groep vrijwilligers is die de wereld een beetje mooier probeert te maken. En daar sluit ik mij uiteraard graag bij aan.

Mijn tiny BIG change zijn de free hugs  van Mo Hersi. Nadat ik heb gezien wat een positief effect de free hugs hebben ben ik ook “om”. Tegenwoordig knuffel ik de mensen om mij heen veel meer en zie mijn omgeving steeds een beetje mooier worden.

Ik heb persoonlijk TEDxAlmere nog nooit meegemaakt. Dus waarom je deze dag moet meemaken kan ik je niet precies vertellen. Máár wat ik wel kan zeggen; Je moet alles meemaken in het leven dus dan zeker TEDxAlmere. En wie weet wordt je zo geïnspireerd door de sprekers dat deze dag jouw tiny BIG Change wordt!

 

Julia Bless

Mijn naam is Julia Bless en ik ben sprekerscoach voor TEDx Almere.  Samen met Rudy Veraar selecteer ik de sprekers en daarna coachen we ze op weg naar hun TED Talk.

TEDx inspireert me, verschuift mij blikveld, en ontroert me. Het was een verrijkende ervaring mensen te mogen selecteren voor deze editie. Stuk voor stuk waren het persoonlijke en kwetsbare verhalen en waren de gesprekken intiem en intens. Ik ervoer ieder gesprek met aspirant sprekers als een belevenis en ben heel blij dat ik het mocht doen.

Mijn tiny BIG change is het moment dat ik besloot niet op het toneel te staan als actrice, maar ervoor te zitten als regisseur. Een kleine stap, zou je zeggen, want ik bleef in hetzelfde vakgebied. Ik hoefde me alleen om te draaien en richting toneel te kijken i.p.v. richting publiek. Maar het wat een reuzenstap en in zekere zin een bevrijding. Ik ben na 20 jaar nog altijd blij dat ik die beslissing heb genomen.

Naar verhalen luisteren is van alle tijden. Sinds de oudheid luisteren we naar verhalen om er iets van te leren. TEDx is een hedendaagse variant op deze oeroude traditie om via verhalen iets over te brengen over het leven. Iedereen moet zelf weten of hij komt op 4 november, maar mijn advies: zorg dat je erbij bent. Anders mis je de kans om geïnspireerd, uitgedaagd, en ontroerd te worden door alle prachtige verhalen.

Tom Schoutsen

Mijn naam is Tom Schoutsen en ik beheer de social media accounts van TEDxAlmere.

TEDxAlmere spreekt mij aan omdat ik, leergierig als ik ben, ervan houd om te luisteren naar mensen met goede en innovatieve ideeën, en TEDxAlmere geeft die mensen een podium voor hun inspirerende verhaal.

Zelf heb ik dit ook een tiny BIG change doorgemaakt. Ik heb dit jaar eindelijk mijn leven omgegooid en ben inmiddels ruim 40 kilo afgevallen. Door mijn verhaal online te delen en elke dag te laten zien hoe ik mijn levensstijl heb veranderd, geef ik mensen die de stap ook willen zetten net dat beetje meer motivatie en inspiratie, zodat ook zij hun doel kunnen behalen.

Ik wil iedereen aansporen om 4 november naar de Voetnoot te komen. TEDxAlmere geeft je de kans om niet alleen te luisteren naar prachtige, motiverende verhalen, maar ook om nieuwe inzichten te vergaren over allerlei aspecten van het leven, zodat je na afloop geïnspireerd en met een frisse blik op het leven weer naar huis gaat!

 

Evita Vervuurt

Ik ben Evita Vervuurt. Bij TEDx Almere hou ik me voornamelijk bezig met de online videostrategie- en productie.

Ieder mens heeft een verhaal. Door verhalen met elkaar te delen kunnen er prachtige verbindingen tussen mensen ontstaan. Sprekersevenement TEDxAlmere is een plek waar persoonlijke en inspirerende verhalen over uiteenlopende thema’s worden gedeeld met belangstellenden. Omdat het thema van TEDxAlmere 2017 ‘Tiny BIG Change’ is, zijn wij op zoek naar Almeerders die voor de camera willen vertellen over hoe een kleine verandering in hun leven iets groters teweeg heeft gebracht. Het resultaat daarvan is te zien op Facebook.

Ik ben blij dat ik onderdeel ben van TEDxAlmere’s online communicatieteam omdat we op deze manier, voorafgaand aan het evenement, mensen online al kunnen inspireren en motiveren. Ik hoop dat de TEDxAlmere-bezoekers op 4 november hun blik mogen verruimen, tot nieuwe inzichten komen en worden aangestoken door de enthousiaste en/of inspirerende verhalen van de sprekers.”

Shanna Hillebrand

Ik ben Shanna Hillebrand. De afgelopen maanden heb ik achter de schermen meegewerkt om de verhalen te verzamelen van betrokken Almeerders met de rond reizende stip.

Mensen leven steeds meer langs elkaar heen. Alles moet snel en op commando gebeuren. We kunnen ons steeds slechter in elkaar verplaatsen omdat we met name met ons eigen leven en gewin bezig zijn. Dit levert een hoop intolerantie en narigheid op. TEDxAlmere verbindt mensen weer op een dieper niveau en inspireert mensen het beste uit zichzelf en de samenleving te halen. Het is niet alleen een leuk en interessant initiatief, maar in mijn ogen ook echt een noodzaak.

Ik wil dat iedereen, ongeacht religie/afkomst/cultuur of seksuele geaardheid elkaar respecteert als mens. Want dat is wat wij allemaal in de basis zijn. Mensen met een gevoel. Met levens vol ups en downs. Allemaal met dezelfde wens… geliefd en gerespecteerd worden.

TEDxAlmere is een uniek event in Almere, waar mensen bij elkaar komen om verhalen te delen. Om elkaar te inspireren en de wereld weer wat mooier te maken dan hij nu al is. Iedereen kan hier iets aan bijdragen en dat kan vaak al met hele tiny BIG changes.

Met de bijzondere verhalen die we de afgelopen maanden met de rode stip al hebben verzameld, kan het niet anders dan dat de sprekers op 04 November met super inspirerende verhalen komen. Ik kan persoonlijk niet wachten om ze te mogen horen.

 

Dieuwertje van der Linden

Ik ben Dieuwertje van der Linden, art-director voor TEDx Almere. Ik ben gevraagd voor TEDx Almere met de gedachte om de wereld een klein beetje mooier achter te laten. Dat is precies wat ik probeer te doen als ontwerper en ondernemer. Dus mijn antwoord was een dikke JA!

Mijn eigen tiny BIG change is alweer een tijdje geleden. Na de opleiding marketing, heb ik toch besloten te kiezen voor mijn passie en me in te schrijven voor de kunstacademie. Met als gevolg dat ik nu al enige tijd werk in het vakgebied dat me energie geeft. Het geeft me de kans om “mooie” dingen maken.

Waarom jij op 4 november bij TEDx aanwezig moet zijn? Om geïnspireerd te worden door de verhalen van de TEDx sprekers. Door al hun inspanningen, uitdagingen en de resultaten die eruit voort zijn gekomen. Je zult gegarandeerd met een hoofd vol nieuwe info, maar met nieuwe energie naar buiten lopen. Een tiny BIG change die voor jou in werking wordt gezet?

Sylvia Huisman

Ik ben Sylvia Huisman, algemeen bestuurslid van TEDx Almere. Al vanaf de allereerste editie in 2013 ben ik betrokken bij TEDxAlmere. Ik geloof in de enorme kracht van ‘delen’ en op die manier samen werken aan de wereld die we zijn en bewonen. TED.com vind ik een bron van inspiratie en ik ben er bijzonder trots op dat de database inmiddels ook een aantal Almeerse talks bevat.

Verder vind ik het geweldig leuk om met een club enthousiaste stadgenoten uit allerlei verschillende ‘hoeken’ samen te werken aan de jaarlijkse events en alles erom heen.

Mijn Tiny BIG Change? Ooit las ik over ‘de kracht van de halve glimlach’  – beschreven door zenmeester Thich Nhat Hanh (1926). Wanneer je de ander – een vreemde – met een halve glimlach benadert, gewoon op straat, onderweg, om je heen, gebeurt er iets bijzonders tussen jou en de ander. It’s Magic! Verbinding en verbondenheid. Kleine momentjes van geluk – om te geven en te ontvangen, gratis en onuitputtelijk.

Op 4 november staan vijf mensen op de rode stip in de Voetnoot. Deze sprekers delen hun passie, hun visie, hun expertise, hun kunst – over hoe iets kleins een groots effect kan hebben. Ik hoop je daar te zien. Met een halve (maar waarschijnlijk een hele) glimlach zal ik je graag begroeten!

Bettina Gelderland

Ik ben Bettina Gelderland en als tekstschrijver betrokken bij TEDxAlmere. Ik verzorg onder andere teksten voor de website. .

We leven in een tijd van grote technologische en sociale veranderingen. De reden dat ik me bij TEDxAlmere heb aangesloten is dat ik erg geïnteresseerd ben in de impact daarvan. Hoe blijven we onszelf te midden van al het gedoe? Hoe gaan we het met elkaar redden? Ik vind het belangrijk mensen een podium te bieden die ons hierin met hun eigen kennis of ervaring kunnen inspireren.

De laatste jaren zijn voor mij één grote, tiny BIG change geweest. Na zo’n 15 jaar in de ICT te hebben gewerkt, heb ik ontslag genomen. Anderhalf jaar geleden ben ik mijn eigen tekstbureau begonnen. Een wijze beslissing: Ik kan de dingen meer op mijn eigen tempo doen en leer een hoop bij. Ook ben ik ruim tien kilo afgevallen en heb ik eindelijk mijn rijbewijs gehaald!

Ik kijk uit naar TEDxAlmere op 4 november in de Voetnoot. Ik ben heel benieuwd naar de verhalen van de sprekers én ik zie het als een kans om leuke, andere Almeerders te ontmoeten. Alleen daarom al zou ik zeggen: kom ook!

Judith Vermaas-Laurijsen

Ik ben Judith Vermaas-Laurijsen, de secretaris van TEDxAlmere.

Ik zet me in voor TEDxAlmere omdat ik het heel inspirerend vind om Almere op een vernieuwende manier te beleven en dit samen te doen met mensen die ik anders nooit zou zijn tegen gekomen. TEDx is voor mij een fantastische vorm om me te laten verwonderen, raken, inspireren en leren.

Mijn tiny BIG change kwam, toen ik studeerde aan de dansacademie. Tijdens een van de vele balletlessen was ik helemaal in een flow. Aan het einde van die les landde ik verkeerd na een sprong en liep daarbij een zware rugblessure op. Mijn droom van een leven op het podium moest ik laten gaan, maar ik sloeg daardoor een nieuw pad in waar ik nog elke dag heel blij mee ben.

Het mooie van Tiny BIG change is, dat je soms niet eens door hebt dat een kleine verandering zo’n groots effect heeft… en ik hoop dat TEDxAlmere die kleine verandering is voor jou en mij op zaterdag 4 november.

 

Share This