Gerda Lenselink

Hoe tover je een verwaarloosde tuin om tot een paradijs op aarde. Als het om de achtertuin van Almere gaat, kom je er niet met groene vingers alleen. Gerda Lenselink is al jaren werkzaam op het gebied van duurzaam watermanagement. In haar TED talk gaat ze in op de potentie van het Markermeer. Hoe maken we er een bloeiend gebied van in zowel ecologische, als economische en esthetische zin?

“Het is mijn werk en passie om plannen te maken voor de toekomst. Verstedelijking in Nederland is niet te stoppen, maar dat mag niet ten koste gaan van een gezonde, natuurlijke leefomgeving. In mijn TED talk wil ik mensen laten inzien dat er veel meer mogelijk is dan we denken. Duurzame ontwikkeling en economische groei kunnen prima samengaan als we samenwerken: met elkaar én met de natuur.

Schone lucht, zuiver water en een gezonde bodem. Een natuur die diensten levert. Het zijn dingen die niet vanzelfsprekend zijn, maar waar we actief aan moeten werken. Met mijn talk wil ik mensen aan het denken zetten. Hoe kunnen ze zelf een bijdrage leveren aan onze toekomstige leefomgeving? Elke BIG change begint met een Tiny gedachte. Als mensen elkaar ontmoeten en over hun ideeën in gesprek gaan, kunnen daaruit de mooiste dingen ontstaan.”

Gerda Lenselink (1964) werkt als strategisch adviseur Integraal Water Management bij Deltares. Ze was de laatste decennia betrokken bij grote, innovatieve projecten en werkte in binnen- en buitenland aan ecologisch herstel. Tegenwoordig hebben duurzaamheid en klimaatadaptatie haar aandacht.

Als bestuurslid van Vereniging Buitenstad en KNHM ondersteunde zij Almeerse burgerinitiatieven, die de kwaliteit van de leefomgeving versterken. Ze gelooft sterk in de kracht van integratie en samenwerking.

Gerda heeft drie kinderen en woont met haar man in Almere. In haar vrije tijd trekt ze er graag op uit in de natuur.

Share This