Annemette Hellinga

Met enthousiasme en tomeloze inzet kom je heel ver. Dat bewijst Annemette Hellinga. Al jaren werkt ze aan de Academie van de Stad, een stichting die zich samen met studenten inzet voor de leefbaarheid en ontwikkeling van Almere.

“Toen ik werd gevraagd auditie te doen voor TEDxAlmere was ik verbaasd, maar natuurlijk heb ik de kans aangepakt. Ik sta helemaal achter het concept van TED en kijk zelf ook regelmatig filmpjes bij het ontbijt of de lunch. Nu de datum dichterbij komt, vind ik het erg spannend. Ik moet nog wennen aan het idee dat alles op film wordt vastgelegd. Iedereen kan straks mijn talk bekijken. Hij moet dus wel staan!

Mijn TED talk gaat over mijn werk en persoonlijke missie. Ik heb altijd al geweten dat ik iets wil betekenen voor mensen en wijkontwikkeling. Daarom heb ik destijds ook heel bewust gekozen om bij de Academie van de Stad te gaan werken. Ik ben ervan overtuigd dat kleinschalige initiatieven van onderop uiteindelijk de meeste impact hebben. Studenten kunnen met een open houding en frisse blik vaak meer bereiken dan professionals.

Ik hoop dat het publiek enthousiast wordt van mijn verhaal en dat het ze aanspoort om ook achter hun idealen aan te gaan. Als je gelooft in de dingen die je doet, kun je er het meeste uithalen!”

Annemette Hellinga (1986) groeide op in Almere. Nadat ze de middelbare school had afgerond vertrok ze naar Delft, In 2008 haalde ze daar haar bachelor Bouwkunde aan de TU. Omdat ze met name geïnteresseerd was in de sociale problematiek rondom wonen, deed ze daarna nog een studie Sociologie aan de VU in Amsterdam.

Van 2012-2014 werkte Annemette als consultant bij onderzoekbureau Smart Agent en de Rebel Groep. In 2015 stapte ze over naar de Academie van de Stad die toen haar eerste projecten in Almere startte.

Inmiddels is Annemette weer helemaal thuis in Almere. Ze woont met partner en dochter in Almere-Stad.

Share This