Anne Kien

Anne Kien is zowel ondernemer, schrijver en inspirator. Daarnaast is ze ook nog moeder van twee jonge kinderen waarvan de jongste gehandicapt is. Het zijn veel ballen om in de lucht houden, maar Anne doet het met veel humor en enthousiasme.

“Toen ik werd gevraagd om auditie bij TED te doen, voelde dat als een groot kado dat me zo in de schoot wordt geworpen. Ik vind het een grote eer om straks op de rode stip van TED te mogen staan. Het is een item op mijn bucketlist dat ik straks kan afvinken.

In mijn TED talk zal mijn persoonlijke verhaal centraal staan. Hoe een tiny BIG change mijn leven en dat van mijn gezin op zijn kop zette. Een snottebel of kusje waardoor mijn zoon tijdens de zwangerschap met het CMV virus is besmet geraakt. Een kleine oorzaak met enorme gevolgen. Mijn zoon heeft niet alleen allerlei fysieke beperkingen, maar kreeg ook last van ernstige epilepsie aanvallen. Om te voorkomen dat het van kwaad tot erger ging, kregen we het advies zijn linkerhersenhelft uit te laten zetten. Een heftige operatie!

Ik hoop dat de mensen geraakt zullen worden door mijn TED talk en dat ze aan het denken worden gezet over hun eigen leven. Wat ik iedereen vooral wil meegeven is dat je altijd verantwoordelijk blijft voor je eigen leven. Wat voor vreselijke dingen je ook overkomen, je bepaalt zelf hoe je ermee omgaat. Ga je bij de pakken neerzitten of maak je er wat moois van? Ik kies voor het laatste en hoop met mijn lezing anderen te inspireren hetzelfde te doen”.

Anne Kien (1975) heeft een partner, een dochter van 11 en een zoon van 9.

Daarnaast is ze al jaren zelfstandig ondernemer en trainer. In 2012 werd Anne plaatselijk beroemd doordat ze verkozen werd tot Flevolands’ zakenvrouw van het jaar in de categorie ZZP.

Anne heeft twee boeken geschreven over haar ervaringen als moeder van een kind met een beperking. Eind 2015 verscheen haar debuut “Zonder meer zonder maar”. In mei 2017 lanceerde ze haar tweede boek tweede boek ‘Verder met de helft’.

Share This