Chris Slappendel

Christiaan Slappendel heeft zowel in letterlijke als figuurlijke zin het thema ‘Crossing the lines’ ervaren. Op 45-jarige leeftijd gooide hij het roer om en heeft hij binnen een jaar tijd 24 Aziatische landen bezocht voor z’n bewustzijnscampagne (Tigertrail). Dit heeft de aandacht getrokken van 250 miljoen mensen en van meer dan 60 internationale media.  Tijdens #TEDxAlmere deelt Christiaan zijn inspirerende verhaal met ons!
Wil je weten hoe het is om je leven geheel om te gooien?

“a 1% revenue plan for wildlife brand companies is not only fair, but definitely possible”

“if wildlife brand companies took responsibility it would change conservation history”

Benieuwd naar deze talk? Kom 10 juni a.s. naar TEDxAlmere!

#‎crossingthelines

Chris Slappendel, geboren te Gouda in 1967, groeide op in Pijnacker, een dorp gelegen tussen steden als Delft, Den Haag en Rotterdam.

In zijn prille jeugd was Chris verzot op de avonturenserie Sandokan, een Maleise piraat die vocht tegen Engelsen en Nederlanders en incidenteel ook met tijgers, iets wat Chris als kind mooi vond. Chris maakte carrière in verzekeringswereld en daarna in de marketing en sales. In 2007 besloot hij om als zelfstandige aan de slag te gaan. Als freelancer begeleidde hij organisaties op het gebied van customer management.

Zijn passie openbaarde zich echter pas echt in 2012 toen hij besloot het project TigerTrail uit te gaan voeren. Naast zijn passie voor tijgers is Chris ook geïnteresseerd in ander wildlife. In 2013 heeft hij een jaar van zijn leven geïnvesteerd door 24 Aziatische landen te bezoeken waar tijgers ooit geleefd hebben of nog leven. Dit heeft geresulteerd in vele artikelen, reportages en interviews in internationale kranten en magazines en op radio en TV.

Sindsdien verbindt Chris het bedrijfsleven met het redden van tijgers of ander wildlife. Naast gastdocent op het Van Hall Larenstein Instituut in Leeuwarden (Nederlands enige wildlife management opleiding) geeft hij ook regelmatig lezingen. Zijn ultieme doel is om alle activiteiten waarbij tijgers geëxploiteerd worden te laten beëindigen en om tijgers in het wild bestaansrecht te geven.


Met dank aan de Clipjesfabriek.
Share This