Marga Tieken

Marga Tieken

Eerst wilde ze niet. “Het gaat niet om mij, het gaat om het podium en wie erop staan.” Uiteindelijk is het me toch gelukt en we spraken bijna een uur met elkaar. Linda Graanoogst, Almeerse sinds 1998 en licentiehouder van TEDxAlmere vertelt vol passie over TEDx en haar liefde voor haar stad.

“Almere is mijn stad, er gebeurt zoveel moois.” Enthousiast vertelt Linda over de mensen die ze ontmoet, wat zij van hen leert, de energie die zij ervan krijgt.

“Almere heeft ondernemerslust, de spirit van aanpakken, doorzetten. Veel initiatieven zijn er die nog onderbelicht blijven. Ik ben zelf ondernemer en in mijn ondernemerschap zoek ik die mensen die ook mee willen verder bouwen aan Almere. Het gaat mij vooral om het verbinden en vanuit verschillende disciplines elkaar versterken, leren van elkaar.”

Over de vraag waarom Linda de licentie TEDx naar Almere heeft gehaald hoeft zij niet lang na te denken. “Omdat ik graag mensen wil inspireren. Ik wil mensen bij elkaar brengen die echt wat te vertellen hebben. Er zijn veel mensen in Almere met een mooi inspirerend verhaal. De sprekers hebben stuk voor stuk een warm maatschappelijk hart en ieder heeft zo zijn of haar idealen. Ik ben ervan overtuigd dat TEDx een prachtig podium biedt en een boost geeft aan zowel de spreker als de luisteraars. Als een spreker positief in het leven staat en dat uitstraalt op het podium, kunnen anderen daar weer van genieten en groeien.”

Linda vervolgt: “TEDx is een concept en komt uit Amerika. Ik heb een aanvraag ingediend, met een plan van aanpak. Alles erop en eraan, heel officieel. TED staat voor mij voor het verbinden van meerdere aspecten.”

Welke aspecten?  “Wat mij betreft cultuur, ondernemerschap, innovatie en design, persoonlijke ontwikkeling, prettig samenwerken, inspireren, en vooral mensen inspireren!”  De licentiehouder wil ook maatschappelijk verantwoord ondernemen toevoegen aan TEDtalks. “Maatschappelijke betrokkenheid en een warm hart voor onze stad. Dát vind ik belangrijk. TEDx is een goede plek om dat te etaleren. Onze sprekers brengen dat mee en daar word ik blij van.”

Aan Linda haar enthousiaste verhaal proef ik dat zij een visie heeft voor TEDxAlmere; voor nu en de komende jaren.

“Klopt. Ik geloof niet in eendagsvliegen en oppervlakkigheid. Wat ik heel graag wil is dat TEDxAlmere een terugkerend en verbindend event is waar je niet meer omheen kunt. Dat je er inspiratie vindt, mensen leert kennen en van elkaar leert.  Mijn droom is dat er over vijf jaar een TEDx in Almere staat op een inspirerende locatie. Een plek waar voldoende ruimte is om naast de talks ook workshops, theater, meet en greets en ruimte voor verdieping op de talks te vinden zijn. En plek voor ontmoeten en leren kennen. Almere verdient zo een plek.”

Linda is even stil en zegt: “Als er veel te doen is in de stad, is dat ook goed voor de economie en in een stad waar er veel te beleven is, ben je ook graag. Daarnaast is Almere steeds meer een stad die ertoe doet. Laten mensen genieten van wat er hier gebeurt. Laten onze stadsgenoten genieten van al die inspiratie en bijzonder mooie momenten.”

Doet Linda TEDx alleen?

“Welnee, je kunt niets alleen, en zeker TEDx niet. We doen dat met een team van vrijwilligers en een supergave, zeer gedreven eventmanager, Tjiska Langeland. Samen kom je verder. Het zijn allemaal prettige mensen, met een samenwerkende geest. We willen allemaal iets goeds neerzetten. Het team leert van elkaar, er is ruimte om nieuwe dingen te leren. Aan inzet, ondernemerschap en enthousiasme ontbreekt het ons zeker niet.” Ze glimlacht. “We doen ons uiterste best om anderen een podium te geven om te inspireren, te delen. Daar groeien wij als mens en team ook van. Dit evenement moet staan als een huis. En het moet wel voldoen aan de eisen die zijn gesteld door de TED organisatie uit de VS.”

Linda is gek op de stad waar ze woont en werkt. “Alles is er. Ik kan hier lekker ontspannen: zo veel groen, zo veel blauw.  Ik fiets vaak en altijd met veel plezier door onze stad. Almere heeft letterlijk en figuurlijk ruimte om te ondernemen en innoveren. Het is mijn stad, ik ben er trots op.”

Met deze woorden nemen wij afscheid. Haar volgende afspraak in het nieuwscafé was al even binnen en heeft een cappuccino voor haar gehaald. Er hangt een ontspannen sfeer rond Linda.

 

 

 

Share This