De vijf sprekers van TEDxAlmere 2017 zijn bekend! De spanning is opgebouwd maar ze zijn onthuld: The Big Five! In mijn vorige blog eindigde ik met de tekst: De sprekers nodigen jou uit om anders te denken, anders te kijken, anders te ervaren. Dat belooft wat! Dat was niet overdreven want als je de introducties van de vijf sprekers leest wil je er meer over weten.

Enthousiasme en voorbereiding

Wat ik heel bijzonder vind is het enorme enthousiasme. Alle sprekers vinden het een hele eer om op de rode stip te staan en hun TED talk te doen. Het kan zelfs al van een bucketlist worden gevinkt. Aan het enthousiasme zal het dus zeker niet liggen en aan de voorbereiding ook niet. Binnen het TEDxAlmere team zijn twee coaches aangesteld die de sprekers voorbereiden op de weg naar de rode stip. Er wordt volop geoefend om de talk zo goed mogelijk over te brengen op het publiek.

Tipje van de sluier

Op de site krijg je alvast een korte introductie over de talks, een klein tipje van de sluier. Er wordt gesproken over een Experimentele roadtrip, The quantum model of Reality, de Oneindige potentie van het universum, een Heftige operatie, Duurzame ontwikkeling en de Academie van de stad. Dit zijn slechts wat korte termen uit de teksten waarin de BIG five geïntroduceerd worden.

TED Talks voor iedereen

Mijn nieuwsgierigheid is in ieder geval opgewekt. De sprekers zijn zo divers dat het bijna niet anders kan dan dat iedereen ‘geraakt’ wordt. Want je komt erachter wat Jezus, Mozes, Mohammad, Superman en Tony Montana met elkaar gemeen hebben en hoe je heel snel miljonair kan worden. Ook het milieu, maatschappij en het gezin komen aan bod. Kortom… “Voor elk wat wils”.

Petra Berger

 

Share This